BC Utrecht

BC Utrecht is een groeiende Utrechtse basketballvereniging die de laatste jaren ook veel aandacht uit laat gaan naar de ontwikkeling van de jeugd.

Historie
BC Utrecht is een basketballvereniging uit Utrecht. BC Utrecht is begonnen in 1969 als schoolbasketballvereniging van de Openbare Scholengemeenschap (OSG) Hendrik Van der Vlist. Met 25 tot 30 teams was OSG eind jaren 80 een tijdje de grootste club van Nederland. Begin jaren 90 ging de school OSG op in het inmiddels grotere Prisma College. De naam van de basketballvereniging veranderde in Prisma College.
Vanaf 2000 is BC Utrecht een algemene vereniging geworden. De vereniging wordt gerund door een enthousiaste vrijwilligers.

Speelniveau
Onze teams komen uit op Regio- en Rayonniveau. Hoe hoger je speelt in de competitie, hoe groter het gebied is waarin je speelt. In de Regiocompetitie speel je tegen teams uit Utrecht en omstreken. In de Rayoncompetitie speel je in de hele Randstad.

Wedstrijden en trainingen
Afhankelijk van het team waar je in speelt, train je een of twee keer per week. Bijna alle teams trainen in Healthcenter David Lloyd. De thuiswedstrijden spelen we in Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201, Utrecht.
 

Vrijwilligerswerk
Omdat het draaiend houden van een sportvereniging vrijwilligerswerk is, verwachten we van alle leden een bijdrage. Naast spelen en trainen zul je dus op zijn minst ook jureren en/of scheidsrechter zijn bij wedstrijden. Natuurlijk kun je ook trainer of coach worden, of in het bestuur gaan zitten. Er zijn allerlei klussen binnen de vereniging die vragen om de inzet van de leden.
Ouders zijn binnen de jeugdteams erg betrokken. Ze wassen en rijden om beurten. En natuurlijk kunnen zij ook achter de jurytafel gaan zitten of een keer een wedstrijd fluiten.
 

Vacatures
Er zijn verschillende opties om ook actief te worden binnen de club: in een van de commissies of in het bestuur. Meld je aan bij vereniging.
Contactpersoon: Licisca Kruse, secretaris, 06-31953965 of liciscakruse@gmail.com

Accommodatie

Wedstrijden
Sporthal Lunetten
Zwarte Woud 201
3524 SG Utrecht
T 030-2862940
Klik hier voor de route naar Sporthal Lunetten.

Trainingen
David Lloyd
Mississippidreef 161
3565 CE Utrecht
T 030-2644000
Klik hier voor de route naar David Lloyd.

Trainingen enkele jeugdteams
Bonifatiuscollege
Burgemeester Fockema Andreaelaan 7
3582 KA Utrecht
Klik hier voor de route naar de gymzaal van het Bonifatiuscollege.