Bardienst, zaalwacht, andere taken en boetebesluit

02-10-2016 11:36

Sinds we in Sporthal Lunetten spelen, is er wat veranderd. We moeten veel meer dingen zelf doen en dus zijn er taken bijgekomen. De kantine wordt gedraaid door Cangeroes en de andere clubs die er spelen. Dat betekent dat wij ook soms een bardienst draaien. Dat kunnen ouders samen met kinderen doen. De kinderen mogen alleen geen alcoholische dranken verstrekken. Zij kunnen alle frisdranken, koffie, thee en bijvoorbeeld tosti's doen.
Voor de rest is er de zaalwacht. Daar worden zaken van verwacht.
En tenslotte is er een boetebesluit ingevoerd omdat het niet vervullen van taken (tafelen, fluiten) leidt tot boetes van de Basketballbond. Ook het niet goed invullen van wedstrijdsheets kan beboet worden. Dus ben zorgvuldig en lees deze informatie hieronder goed door! Op de homepage staat altijd het meest recente takenschema. Controleer dat regelmatig.


Zaalwacht begin van de dag
Zorg dat je een half uur voor de wedstrijd aanwezig bent om de hal gereed te maken. Banken, tafels, stoelen klaarzetten (staan in bergruimte), baskets omlaag, dozen met wedstrijdformulieren klaarzetten (staan in beheerkamer, althans die van Cangeroes).
 
Zaalwacht eind van de dag
Banken, tafels, stoelen opruimen, afval verwijderen, baskets omhoog, wedstrijdformulieren in envelop doen en op de post doen, dozen naar beheerkamer.
 
Boetebeleid
Vorig seizoen hebben we veel onnodige boetes betaald. Dit seizoen zullen we werken met een boetebeleid. De onnodige boetes zullen in het vervolg doorbelast worden aan het team, de spelers en/of de coach. Het is dan van groot belang dat een ieder zijn taken uitvoert en die ook naar behoren uitvoert.
Voor het niet komen opdagen bij een taak wordt er per lid en bedrag doorbelast van 10 euro per overtreding. Verder hebben we veel boetes ontvangen, omdat de lidnummers niet goed zijn ingevuld. Zowel van de spelers, de coach en de scheidsrechters. Zorg dus dat je altijd jouw spelerskaart bij je hebt of in ieder geval jouw lidnummer. Vanaf dit jaar gaan we volledige lidnummers invullen. Voor oorspronkelijke BCU-ers begint deze met 2174.
Indien dit niet gebeurt en we ontvangen als vereniging een boete, zal deze aan de desbetreffende persoon worden doorbelast.