BC Utrecht JU14 - New Stars JU14: kansen zijn benut!

14-02-2016 10:52

Na 4 vier wedstrijden in de nieuwe competitieronde is er een rode lijn in het spel terug te vinden. Er wordt uit verloren en thuis gewonnen. Maar goed ook 3 keer verlies tegen de nummers 1, 2 en 3 van de competitie. In de thuiswedstrijd tegen New Stars zouden er dus kansen moeten liggen. Gemakkelijk gaat het niet worden, want de eerste twee ontmoetingen van het seizoen zijn dan wel gewonnen, maar dat ging niet van een leien dakje.

Pittig
De eerste minuten geven aan dat het een pittige wedstrijd gaan worden, Beide teams strijden voor elk punt: er zijn steals, TO`s en na 7 minuten staat er 10-9 op het bord. Met goed spel en passwerk weet BCU met een 6-0 run de periode af te sluiten. De tweede periode wordt het goede spel voortgezet en met goed verdedigen wordt New Stars 5 minuten op de nul gehouden. Omdat BCU zelf én bij balbezit via snelle breaks én bij goed samenspel weet te scoren staat bij de rust 34-16 op het sheet. 

Spanning
Het lijkt dus een hele 'simpele' overwinning te worden voor de mannen in zwart. New Stars heeft hier duidelijk andere ideeën over. Met veel energie en strijd wordt BCU stevig onder druk gezet en wordt puntje voor puntje gewerkt aan het wegwerken van de achterstand. Vooral de nummer 6 (22 punten) van New Stars weet met enkele mooie drives en moves sommige spelers van BCU met het kluitje in het riet de sturen. BC Utrecht helpt New Stars dan ook nog door een aantal keer de bal aan New Stars te geven. Van de veilige +18 is na 13 minuten spelen nog maar +7 over en dus stijgt de spanning in de Galgenwaard. Gelukkig weet BCU net op tijd het tij te keren en wordt het goede spel uit de eerste helft weer teruggevonden. Met een mooie 12-4 run wordt de wedstrijd beëindigd en wordt de eindstand bepaalt op 59-44.

Koppie
En wat hebben is er vandaag geleerd? De heren kunnen echt leuk spelen, goede defence, sturen, passe-line dicht, mooie help en via mooie breaks, goed passwerk, backdoors naar goede scores! Maar we kunnen ook ons koppie verliezen onder druk... en dat is dus nog wel iets aan te werken.

(Verslag: Pim Beerling)