BC Utrecht JU16 pakt de draad weer op na vakantieperiode

30-10-2016 21:25

Zondagmiddag 30 oktober speelde BC Utrecht de derby tegen SVO. Duidelijk is dat een aantal heren elkaar kennen van school, de buurt enzovoort. Er is dus meteen een gezonde strijd tussen beide teams. SVO komt duidelijk beter uit de startblokken. Slap aanvallend spel van BCU biedt SVO de kans om een aantal mooie breaks te lopen waardoor er na 10 minuten terecht een 13-24 stand op het scorebord staat. In het tweede kwart zet BCU een tandje bij en wordt SVO stevig aan de ketting gelegd. Met een strakke verdediging dwingt BCU SVO tot veelvuldig balverlies en daardoor makkelijkere scores van BCU. Tussenstand BCU-SVO 34-31.

Tweede helft
In de tweede helft ontspint zich een echt volwassen potje basketball waarbij beide partijen strijden, zwoegen, duiken, rollen voor elke vrije bal. De coaches trekken de tactische trukendoos open en het publiek doet goed zijn best bij het aanmoedigen. Beide teams weten dan ook veelvuldig het netje te vinden wat leidt tot een stand van 52-51. Spanning dus tot aan het laatste kwart! In het vierde kwart slaat BCU weer de oude vertrouwde weg in van hard verdedigen, stops afdwingen en het lopen van breaks afgewisseld met goede inside actie. Daarbij breekt het SVO dat ze maar met 7 man naar Lunetten waren afgereisd en stonden tegenover de 11 mannen van BCU. Eindstand BCU-SVO 70-58.

Hoogtepunt
Er waren vele hoogtepunten in de wedstrijd. SVO wist een kill-block van BCU prachtig af te wenden, er waren mooie steals, passes en niet te vergeten vernietigende driepunters van BCU. De driepunter waarmee SVO de eerste helft afsloot, was ook wonderschoon: geschoten vanaf de middenlijn.