BC Utrecht JU16 verslaat koploper in echte krimi

12-03-2017 10:46

Het programma van 11 maart laat een echte topper zien: Crackerjacks tegen BCU JU16. Een geduchte tegenstander die in de heenwedstrijd heeft laten zien goed te kunnen ballen en met enkele slimme tactieken het spel van de heren van BCU volledig kan ontregelen. De wedstrijd in sporthal Lunetten was een echte puntje-puntje pot waarin beide teams laten zien dat ze echt voor de overwinning willen gaan. Crackerjacks zet een goed team neer met slim spel en goede reacties op wat de verdediging doet en BCU zet hier veel strijd tegenover. Duidelijk is dat BCU met druk op de guards balwinst kan afdwingen en dat Crackerjacks vooral onder de basket goed gebruik weet te maken van de lengte in het team. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er bij de pauze maar een punt tussen de twee ploegen zit. 41-40.

Tweede helft
In de tweede helft gaan beide teams door met spelen met een hoge intensiteit, over en weer vallen punten. Door steeds hoger te verdedigen weet BCU echter in de loop van het derde kwart steeds meer druk op de opbouw van Crackerjacks te zetten. Dit leidt tot een aantal steals en snelle scores. Het kwart wordt beëindigd met een 17-2 run. Tussenstand na het derde kwart 66-54. In het vierde kwart weet Crackerjacks met goed spel druk op de BCU-ketel te houden. Waarbij BCU laat zien dat ze slim kan spelen maar ook dat goed spel wordt afgewisseld met onhandige acties, makkelijk balverlies en dat spelen onder grote druk net even anders is dan de spanning in andere wedstrijden. Uiteindelijk weet BCU voldoende rust te bewaren om een zwaarbevochten 83-75 overwinning uit het vuur te slepen.

Een van de beste wedstrijden
Coaches, ouders en publiek kunnen terugkijken op een van de beste wedstrijden van het seizoen voor BCU. In deze wedstrijd is inzet en hard werken afgewisseld met mooi pass-spel, vette acties en goede schotkeuzes. Speciale vermelding is er voor Merijn van de Kimmenade die deze wedstrijd alweer zijn 250ste punt maakte van het seizoen voor de heren in Black and Yellow. Maar goed, zonder de gezamenlijke 985 punten van Nils, Juma, Jake, Dulguun, Michel, Quinten, Daniel, Symen, Sem, Thomas en Tijmen was het team niet heel ver gekomen.

Volgende wedstrijd voor BCU Jongens onder 16, zaterdag 18 maart uit tegen Almere. Almere staat tweede, dus ook hier mag een mooie strijd worden verwacht.