BC Utrecht MU14-2 toont inzet bij Quick Runners

20-01-2015 18:02

Zaterdagavond 17 januari speelden de heren van BC Utrecht U14-2 de altijd lastige uitwedstrijd tegen Quick Runners uit Huizen. Een tegenstander die na de kerst nog geen wedstrijden had gespeeld maar voor de kerst een goede klassering had behaald. Dus wat zou de avond gaan brengen?
In ieder geval twee teams die met veel energie aan de wedstrijd beginnen. Beide teams proberen de tegenstander al vroeg op te pakken en voor BCU is dat in ieder geval even wennen. Gelukkig wordt met goed vrijlopen en goed passen steeds een gaatje gevonden kan er daarna snel, strak en vakkundig aangevallen worden. In vergelijking met eerdere wedstrijden wordt steeds beter gekeken naar de vrije man en worden dan de goede keuzes gemaakt tussen zelf gaan of afpassen.
In de time-outs en tussen de periodes kan er dan ook alleen met lof over het spel gesproken worden. Natuurlijk zijn er altijd aandachtspunten als strak en save passen en het geven van een goede help-side-defence. Helaas moet er nog wel een extra time-out genomen omdat de heren nog even met hun hoofd in de wolken zitten na een time-out en de tegenstander volledig ongehinderd een lay-up mag lopen. Uiteindelijk wordt de eerste helft afgesloten met een verdiende 34-12 voorsprong.

Inzet en strijd
Na de pauze duurt het even voordat BCU het netje weer weet te vinden maar gelukkig blijft het team spelen met veel inzet, strijd en blijft het team goed verdedigen. Het vierde kwart wordt door beide coaches gebruikt om nieuwe tactieken te testen. En bij Quick Runners gaat dat heel aardig. De keuze om de aanval heel breed op te zetten, te gaan passen en snijden dwingt BCU om anders te gaan spelen, verdedigen, nog beter op de helpside te letten en zorgt ervoor dat Quick Runners een sterk kwart speelt. En was het nou het moe zijn, 2 van de Heren hadden al een wedstrijd gespeeld en 2 waren in de week ziek geweest, de voorsprong of de extra opdracht bij BCU liep het allemaal wat minder in het vierde kwart.  Strijd was er, inzet was er maar de afwerking ging achteruit, pasjes werden minder en werd het vierde kwart 13-12 verloren. Eindstand Quick Runners - BC Utrecht MU14-2: 31-56.

Uiteindelijk kunnen coaches en ouders terug kijken op op een sterke wedstrijd van de jongens. Veel strijd, heel veel inzet, goede acties met de bal, hele goede acties zonder bal maar traditiegetrouw ook weer aandachtspunten als goede keuzes tussen de verschillende passes (lob, chest, bounce), help-side-defence maar ook scherp blijven als het wat moeilijker gaat. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Zondag tegen OSM in Maarssen, op Safari.

Tekst: Pim Beerling