BC Utrecht neemt terecht punten mee uit Hilversum

07-11-2016 08:47

De thuiswedstrijd tegen Dunckers was een echte uitdaging voor de heren van BC Utrecht U16. Zo`n wedstrijd waar je niet over naar huis wil schrijven, geen goede warming up, niet uit de startblokken willen komen, niet zo`n scherp spel en in het laatste kwart er nipt met de winst vandoor gaan. Voor de uitwedstrijd werd gelukkig uit een ander vaatje getapt.
Iedereen was er, en op tijd! En dan zie je wat een goede warming-up kan doen. Veel tempo, ballen pakken en op naar de basket van de tegenstander. Al snel stond er dan ook al een 14-2 tussenstand op de borden. De coach van de tegenstander was dan ook al snel genoodzaakt om te vluchten in een time-out waarna Dunckers overgingen op een zone. Een zone: Niet het leukste om tegen te spelen en dus moeten de heren ook over op het spelen van de zone-aanval. Gelukkig is daar de laatste tijd veel op getraind en er kon dus flink geoefend worden.
Bewegen met de bal, bewegen zonder bal, goed kijken naar de vrije man, goed passen en dan op naar de basket met schot of drive. En in het echt is dat toch net even anders dan op de training. Want de spanning komt erbij: wat doet de tegenstander?
En dus wist BC Utrecht met vlagen de weg naar de basket niet te vinden, maar in grote lijnen lieten de heren zien dat ze door hebben wat een zone is en hoe je die moet aanpakken. En zoals een wijs man ooit zei: de beste aanval tegen de zone is de fastbreak!
Uiteindelijk werd het een leerzame wedstrijd waarin de winst nooit in gevaar kwam maar wel weer veel geleerd is.

Eindstand De Dunckers U16 - BC Utrecht U16 28-57