BC Utrecht verslaat Cangeroes in de Utrechste Derby M14-2

23-11-2014 15:00

Op voorhand een interessante wedstrijd tussen Cangeroes en BC Utrecht, omdat beide teams veel jonge krachten hebben, veel inzet tonen, maar nog veel moeten leren. Zoals bijvoorbeeld hoe ze om moeten gaan met spelsituaties als het even niet zo loopt als het zou moeten.
Het eerste kwart laat duidelijk 2 gezichten zien. Utrecht start met 11-3 waardoor er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht lijkt te zijn. Maar waar gestart werd met stevige verdedigende werkzaamheden en leuk aanvalsspel werd de tweede 5 minuten gekenmerkt door onverzorgd spel, soms wat onhandige keuzes en ook verdedigend lieten de heren enkel steekjes vallen. Cangeroes maakt hier goed gebruik van en zette via enkele mooie aanvallen een goede 10-0 run neer waardoor er vanuit Utrecht zicht onverwacht met 2 punten achterstand aan het tweede kwart begonnen moest worden.
In het tweede kwart start Utrecht weer erg sterk en weet met goed spel, strijd in de verdediging en enkele mooie aanvallen zelf 20 punten te scoren en Cangeroes op 5 punten te houden. Ondanks de 31-18 tussenstand is de strijd duidelijk nog niet gestreden. Utrecht speelt zeker niet foutloos en Cangeroes blijft strijden voor elke bal en de scores.

Tweede helft
Voor de tweede helft worden de jongens van Utrecht dan ook met een simpele boodschap het veld ingestuurd: Goed verdedigen, goed samenspelen en vooral samen plezier maken. Ook Cangeroes komt met nieuwe spirit weer het veld in. In de eerste paar minunten wordt er door beide teams hard gestreden en tikt de teller aan beide kanten lekker door tot aan een tussenstand van 36-24 in het voordeel van Utrecht.
Vanaf dit moment is er eigenlijk nog maar een team echt aan het ballen: BC Utrecht. Met echt goed verdedigend spel wordt veel balverlies bij de tegenstander afgedwongen waaruit gemakkelijk kan worden gescoord. Uiteindelijk wordt het derde kwart uitgespeeld met een 13-1 run en wordt de wedsstrijd afgesloten met een 24-0 stand in het vierde kwart. Eindstand 73-25.
Als begeleiding kunnen we terug kijken op een middag met goed en leuk basketbal, sterk verdedigend werk maar ook met aandachtspunten waar we de komende tijd weer met z'n allen aan kunnen werken. Zoals het beperken van het aantal keren lopen, het aantal persoonlijke fouten dat we maken of gewoon even lekker rebounden. Maar ook een wedstrijd met een tegenstander die de hele wedstrijd door positief blijft spelen en die het ons moeilijker heeft gemaakt dan we van te voren hadden gedacht en scheidsrechters die streng doch rechtvaardig en dus leerzaam voor de heren floten.


Coach Pim Beerling