BCU opent seizoen spetterend!

29-08-2015 12:50

De openingsdag van BC Utrecht op zaterdag 29 augustus liet een spetterende opening zien van het seizoen 2015-2016. Ondanks het warme weer wisten alle jeugdteams de weg naar David Lloyd te vinden voor een oefenwedstrijd, een onderlinge wedstrijd of gewoon even lekker trainen. In de ochtend speelden Jongens Onder 14-1 en 14-2 een wedstrijd tegen elkaar. Voor beide teams zeer waardevol. Voor JU14-2 een eerste ervaring met de 'grote' jongens in de onder 14, de grote bal, de hoge basket. Voor JU14-1 een leerzame ervaring dat verdedigen zonder handen, spelen met een taak en afwerken na een lange zomer niet zo makkelijk gaan als gedacht.
Tegelijkertijd trainden de Onder 10 en Onder 12 onder bezielende leiding van Frank Baldi en Jeroen Volkers om gezamenlijk te werken aan conditie, samenspel en plezier.

Meiden
In de tweede ronde speelden de Meiden U14 een spannende pot tegen Meiden U16. Een wedstrijd waarin de jonkies lieten zien niet bang te zijn voor extra weerstand en onder 16 duidelijk zin heeft in een nieuw seizoen. Meiden U18 speelden een spannende pot tegen de meiden van BZ’72. In de warme hal wordt een leuke wedstrijd afgesloten met 1 punt winst.

U16
In de derde ronde speelden de Jongens U16-1 tegen Jump IJsselstein. Door beide teams werd flink geëxperimenteerd met nieuwe spelsystemen wat zorgde voor een soms wat rommelige wedstrijdverloop maar ook voor veel leer- en verbeterpunten voor spelers en coaches. Tegelijkertijd werkten de Mannen van U16-2 een pittige training af. Blijkbaar niet pittig genoeg want na de training en wedstrijd werd nog even een mixed potje gespeeld om het laatste zweet van de dag los te krijgen.

Overleg
Tevens werd deze dag gebruikt om met per team met de ouders, teammanagers, coaches, trainer, jeugd-tc en bestuur even stil te staan bij het komende seizoen, af spraken te maken over wie wat doet, enzovoorts.
Uiteindelijk kan teruggekeken worden op een meer dan mooie dag waarbij in een toch wel warme sporthal hard is gewerkt aan conditie, teamspel en plezier en buiten in het zonnetje werd genoten en de laatste organisatorische puntjes op de i werden gezet. De komende weken volgen voor een aantal teams nog oefenwedstrijden en dan wordt op 19 september tussen 10.15 en 16.15 door 10 BCU teams het seizoen afgetrapt in de Galgenwaard. Dat belooft gezellig te worden dus zet deze dag alvast in uw agenda! Hoogstwaarschijnlijk zal daar ook Bouncewear aanwezig zijn met een allerlei basketball artikelen zoals basketball schoenen, trainingstenue’s en nog veel meer.

Tekst: Pim Beerling

Wil jij komend seizoen ook een stuk schrijven over hoe je wedstrijden verlopen schroom niet en klim in je pen om een stuk aan de redactie aan te leveren.