BCU wint 253ste derby tegen Cangeroes

24-04-2016 20:00

 

Zaterdagmiddag speelde Cangeroes JU 14-1 in een bomvolle sporthal Nieuw Welgelegen tegen de lokale concurrent BC Utrecht JU 14-1. Een wedstrijd waar de coaches al naar hadden uitgekeken en dus voor wat leuke extra's hadden gezorgd. Een lekker muziekje tijdens de warming up, een volle tribune en een echt programmaboekje waardoor we weten wat de spelers nu echt lekker vinden en waar hun trommelvliezen het liefst van trillen.
Na 5 minuten is duidelijk is dat Cangeroes als wakkerste uit de kleedkamer is gekomen. 5-0 BCU moeite om een goede aanval te spelen en heeft de eerste punten op het bord. In het tweede deel van de eerste periode laat BCU zien dat ook zij weet hoe de bal door het netje hoort te gaan, een aantal mooie aanvallen worden vakkundig afgerond waarna met een kleine voorsprong, 11-12 de periode afgesloten wordt. De tweede periode wordt gekenmerkt door veel strijd, gemiste kansen en een thuisploeg die net even scherper is en met een minimale voorsprong aan de pauze mag beginnen, 23-22. 
 
In het derde kwart weet BCU een tandje bij te schakelen en wordt met vlagen zeer mooie aanvallen gespeeld. Punt voor punt weet BCU een voorsprong op te bouwen. BCU dat het zichzelf lastig maakt door maar 1 van de 10 vrije worpen in deze periode te maken. In de vierde periode zet BCU deze lijn door: puntjes en gemiste vrije worpen. 

Eindstand Cangeroes - BC Utrecht 45-56

Wat mooi is om te zien dat na de wedstrijd coaches, ouders en spelers van beide teams in de kantine nog even nagenoten van een sportieve wedstrijd met veel strijd en energie waarbij BCU maar vooral het publiek en Basketball in de volle breedte de winnaar zijn.
 

Met deze wedstrijd nemen spelers, trainers en coaches van BC Utrecht afscheid van de competitie van het seizoen 2015-2016. Een mooi seizoen! Een seizoen waarin waarin de heren hebben laten zien dat ze gegroeid zijn, letterlijk want wat worden ze groot, maar ook op het basketball-veld, er wordt beter gekeken, gepasst, er worden echt mooie teamaanvallen gespeeld, die gasten hebben steeds meer skilzzzz.... nu alleen die vrije worpen nog. Maar ook een seizoen waar we hebben kennis gemaakt met IJslandse bball spirit, we hebben ontdekt dat ook op Pluto wordt gebasketballd en een seizoen waar we aan het eind afscheid moeten nemen van spelers die vertrekken naar Amerika, IJsland of andere verre oorden.  
 
Het was een mooie seizoen!! 
Een mooi seizen voor de coach, trainers en spelers
 
Bij deze dus een groot dank je wel aan:
De spelers: Asthor, Joost, Juma, Michel, Nils, Pjotr, Sem en Tijmen
De invallers: Dulguun, Finn, Jake en Luca
De co-trainers en assistent-trainers: Anne, Stefan en Tibo
En natuurlijk niet te vergeten de trouwe supporters, chauffeurs en waskrachten - de ouders!
 
En zoals Wiz Khalifa al voor de wedstrijd door de boxen knalde ...... "Black and Yellow - Black and Yellow"