BELANGRIJK bericht van BC Utrecht en Cangeroes

16-03-2017 08:55

Beste leden van BC Utrecht en Cangeroes,
Onze verenigingen zijn 3 jaar geleden begonnen met overleg om meer samen te werken met als uiteindelijke doel het versterken van het Utrechtse basketbal. In de overleggen van de laatste maanden zijn beide besturen tot de conclusie gekomen dat een volgende stap een fusie tot één basketbalvereniging zou kunnen zijn. Op dit moment doen we namelijk al een hoop samen: we organiseren evenementen, plannen en spelen onze thuiswedstrijden in dezelfde hal en onze meiden jeugdteams hebben we al bij één vereniging ondergebracht. Het fuseren van onze beide verenigingen lijkt de besturen na een aantal vergaderingen en brainstormsessies een logische volgende stap - zowel sportief als financieel en organisatorisch.

Voor- en nadelen
Aan een fusie zitten voor- en nadelen, maar wij als besturen zijn van mening dat we hiermee als Utrechts basketbal uiteindelijk sterker zullen worden. We hebben daarom onderling de intentie uitgesproken om nu die stap te zetten en per komend seizoen als één nieuwe vereniging verder te gaan. Uiteraard gaan we dat alleen doen als de leden van de beide verenigingen het daarmee eens zijn. We willen daarom graag hierover met jullie in gesprek om zo te kijken of het mogelijk is te fuseren. We willen graag weten welke kansen jullie zien, maar ook jullie zorgen kennen.

Bijeenkomsten
Om dat te doen, willen we jullie uitnodigen voor een tweetal bijeenkomsten:
• Op zondag 26 maart 2017 (van 10.30 – 12.00 uur) houden we een gezamenlijke informatiebijeenkomst voor alle leden van BCU en Cangeroes in Sporthal Lunetten. Hier zullen wij, als besturen van beide verenigingen, een toelichting geven op wat wij inmiddels gedaan hebben in voorbereiding op een mogelijke fusie en toelichting geven op onze plannen voor een fusie. Deze bijeenkomst is echter vooral bedoeld om met jullie in gesprek te gaan.

• Op zondag  9 april 2017 (locatie en tijd nader te bepalen) organiseren de beide verenigingen ieder dan hun eigen Algemene Vergadering. Doelstelling is om tijdens deze vergadering tot besluitvorming te komen over de fusie. NB: op de informatieochtend zullen we ook een toelichting geven op het formele proces om tot besluitvorming te komen, overeenkomstig de statuten van beide verenigingen.

Mochten de leden van beide verenigingen vóór de fusie stemmen, dan gaan we vervolgens aan de slag met de verdere uitwerking van de fusie. Denk hierbij aan invulling van commissies, formele oprichting nieuwe vereniging (notaris en inschrijving bij de Kamer van Koophandel) en het beleggen van de eerste ALV van de nieuwe vereniging.

Vragen per email
We kunnen ons goed voorstellen dat je nu allerlei vragen hebt. Natuurlijk is er de gelegenheid om die op 26 maart te stellen, maar we zouden het heel fijn vinden als je jouw vraag van tevoren naar ons mailt. Dit kan naar secretaris@cangeroes.nl en/of liciscakruse@gmail.com. Ook als je op 26 maart onverhoopt niet aanwezig kunt zijn, mag je al je vragen en/of visie mailen. We zullen deze dan meenemen in de bespreking en delen met iedereen in het verslag van de informatiebijeenkomst.

Hopelijk tot 26 maart!
Vriendelijke groet,
Theo, Edgar, Licisca, Eida, Frank, Tale, Jolanda, Bas en Emma