Pass 'm door

21-12-2013 11:25

In Pass ‘m door! wordt een BCU-lid geïnterviewd. Daarna mag deze basketballer de bal doorpassen naar een ander lid en een vraag voor hem of haar verzinnen. Deze keer… Othieno Bulo uit JU12-1!

Hoe lang speel je al basketball?
Ik denk anderhalf jaar. Ik wilde steeds wel, want mijn neven en nichten spelen ook. Ik was vaak in de sporthal, vond het erg cool. Ben toen erop gegaan en heb meegedaan aan de selectiedagen van UBALL. Daarna ben ik bij BC Utrecht in het topklasseteam terecht gekomen.

Wat vind je leuk aan BC Utrecht?
Vooral de goede trainingen en dat we veel lol hebben met het team. Zoals grappen maken in de kleedkamer na een wedstrijd.

Welke positie speel je?
Ik speel meestal forward of guard. Het is leuk dat je dan assists kunt geven, dat vind ik vaak leuker dan zelf voor een lay-up gaan. Dribbelen vind ik ook leuk. Assists geven kan ik goed. Mijn “signature-move” is dat ik heel hard naar de basket dribbel en vervolgens naar een teamgenoot achter me pass voor het schot.

Heb je een ritueel voor de wedstrijd?
Ik doe thuis altijd al mijn tenue aan, omdat mijn moeder de tenues wast en de tas tenues daarom bij ons is. Toch ben ik altijd als laatste uit de kleedkamer. Mijn schoenen aandoen kost veel tijd, omdat ze te groot zijn. Ze zijn op de groei gekocht.

En een ritueel voor vrije worpen?
Ik kijk altijd of er toevallig zweet op de vloer ligt, dat maak ik dan droog. Daarna veeg ik het zweet op mijn handen af en ga ik goed stevig staan voor het schot.

Heb je een droom?
Ik zou graag bij UBALL willen spelen. Als dat niet lukt, dan wil ik naar een ander hoog team, maakt niet echt uit bij welke vereniging. Ik eet nu veel zodat ik wat meer spieren aanmaak en mijn lijf wat breder wordt. Via Gaby (Bos) heeft mijn moeder een dieet gekregen waardoor je meer spieren aanmaakt. Er zit vooral veel vlees in het dieet en een speciaal sportdrankje. Wat er ook in zit als ontbijt is brinta, maar dat eet ik niet, dat is echt kapot smerig en dan ga ik over mijn nek.

Wie is je voorbeeld?
Mijn neven zijn mijn voorbeeld, zij spelen hoog niveau bij locomotief. Ik zou wel willen spelen als mijn jongste neef. Ook al speelt hij niet veel, hij is een erg goede guard. Michael Jordan is natuurlijk ook wel heel goed en een voorbeeld, maar ik denk liever in stappen. Eerst zo goed als mijn neven worden, dan kijken we wel weer verder.

De volgende keer willen we weer een lid interviewen. Wie wil je dat er geïnterviewd wordt en welke vraag wil je dat we stellen?
Ik zou het wel leuk vinden als Marre geïnterviewd wordt. Zij speelt heel goed, wat ik wel bijzonder vind voor een meisje. Ik zou graag willen weten waarom ze voor basketball heeft gekozen en niet voor iets als ballet?