BZ net één maatje te groot voor BCU Jongens onder 14-2

08-02-2015 11:02

Zaterdagmiddag stond de topper in de derde klasse D op het programma tussen BZ en BCU-MU14 2. Het is in lengte de grootste tegenstander tot op heden en daar moet BCU op een slimme manier een antwoord op weten te vinden. BZ komt met de meeste spirit uit de startblokken. Door gebruik te maken van hun lengteoverwicht en onzorgvuldig spel van BCU weet BZ de eerste periode te beëindigen met een voorsprong van 6 punten. In de tweede periode schroeft BCU de verdediging op, kan de tegenstander eerder onder druk zetten en met het afgedwongen balbezit wordt de achtervolging ingezet. Uiteindelijk gaat BCU met een voorsprong van 1 punt de rust in.

Geweldige partij
En de tweede helft. Als het een voetbal wedstrijd was geweest dan hadden spelers en trainers na de wedstrijd voor de camera`s kunnen zeggen: ‘Ik denk dat het publiek de grote winnaar was, strijd, beleving en af en toe nog goed basketball ook. De mensen op de tribune willen dat graag zien, het was een geweldige partij deze middag.’ Beide partijen vochten voor de winst. BCU wist op een grappige manier het grote verschil in lengte te benutten door met een welgemikt sprongetje toch een hooggehouden bal uit handen te tikken van de verbaasde BZ-speler. Of door een bal tussen de benen van de tegenstander door te spelen.
Dat de Heren van BCU aan het eind van de wedstrijd helaas 2 punten te kort kwamen, was jammer maar ze hebben gestreden voor elk punt, elke meter en meer kan je niet vragen! Eindstand BZ`72 - BCU: 47-45.

 

Verslag: Pim Beerling