Eerste winst binnen voor MU16

17-09-2016 20:59

We zijn er klaar voor! We hebben getraind, we hebben geoefend, we zijn naar Bunschoten gereden, we staan klaar en toen was het wachten.... wachten.... kopje koffie voor het publiek.... overtime voor de heren van Shooters en Dunckers..... en toen ......... toen.. kon er met een vertraging van drie-kwartier worden afgetrapt tegen Shooters Onder 16.

Veel persoonlijke fouten
De mannen van BC Utrecht lieten zien dat ze er zin hadden! Een strakke verdediging, leuke breaks en goed spel.... 0-10 na het eerste kwart. Dat is dus geen slecht begin. Maar volhouden is lastig. Shooters maakte het tweede kwart duidelijk dat ook zij spelers hebben die kunnen basketballen. Bij BC Utrecht slopen er wat foutjes in en dat leidde al snel tot veel persoonlijke fouten onder de basket. BCU mocht van geluk spreken dat Shooters niet met scherp schoot vanaf de vrije worplijn. Ruststand 11-28.

Mooi resultaat
Een bijzondere pauze omdat er van bank, veld en basket gewisseld moest worden. Gelukkig wisten de Utrechtse heren goed om te gaan met de veranderde omstandigheden. In het derde kwart gaven de heren dan ook nog even flink gas. Minder fouten, mooie steals en breaks, veel energie en iedereen die speelde, scoorde! Een kwart (resultaat 6-27) waar een coach blij van wordt! De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en een keurige 23-72 overwinning kon worden binnengehaald.

Vertrouwen
Een eerste overwinning die vertrouwen geeft voor de toekomst maar gelukkig is er nog veel te doen, 2 mannen met 5 fout naar de kant, een onsportieve, 1 uit 11 vrije worpen, een bucket die te open is, een waslijst met geblesseerden... Ach ja genoeg om aan te werken de komende periode maar deze eerste stap was een mooie, blije spelers, tevreden coach en een volle tribune met gelukkige ouders.