Geen gemakkelijke winst voor BC Utrecht MU14-2

30-03-2015 10:40

Tijdens de grote BCU Basketball dag op zaterdag 28 maart stond voor de heren van BCU Utrecht Onder 14-2 de wedstrijd tegen Quick-Runners op het programma. Een tegenstander die in de heenwedstrijd redelijk makkelijk aan de kant is gezet. Quick Runners laat vanaf het eerste moment zien dat ze niet naar Utrecht zijn gekomen om zichzelf naar de slachtbank te laten leiden en dat ze in vergelijking met de vorige wedstrijd een flinke stap vooruit hebben gemaakt. Daar waar de press eerst makkelijk gebroken kon worden, heeft BCU nu duidelijk meer moeite met de druk en ook in de verdediging weet BCU niet altijd wat ze moet doen met de breed opgezette 5-out aanval. Na de eerste periode staat er dan ook een ontnuchterende 10-19 tussenstand op het scorebord.
Voor de tweede periode wordt dan ook afgesproken dat we strakker moeten verdedigen, beter in de helpside moeten staan maar vooral ook in de aanval meer rust moeten laten zien. Doordat de heren met slimmer spel de press vaker en sneller breaken, staat na de eerste helft een 29-29 score op het bord.

Nog wat scherper
Het gaat dus beter maar het mag allemaal wel scherper. We kunnen nog slimmer, harder en strakker verdedigen. We kunnen betere keuzes maken in de transitie en als die niet leidt tot een fast-break rustig over stappen op onze normale standaard aanval. Het derde kwart wordt dit goed opgepakt door de spelers. Er wordt steeds hoger verdedigd, er is steeds meer druk, onder beide baskets wordt er meer en beter gerebound en BCU loopt dan ook verdiend met 11 punten uit naar 49-36. Het vierde kwart start met Pjotr`s-gekke-vijf-minuten. Door als team een goede press neer te zetten worden veel steals gepakt, breaks gelopen waarvan er 5 door Pjotr met een score worden afgerond. Dit betekent dat de wedstrijd gespeeld is en dat is helaas aan het spel van de heren te merken. De wedstrijd wordt beeindigd met een 65-47 overwinning voor BCU.
Een verdiende overwinning op basis van de inzet en het vertoonde spel maar zoals altijd ook met aandachtspunten als het aantal persoonlijke fouten dat we maken, de press-break en snel maar zuiver spelen. Dinsdag weer trainen!