Heren 1 op stoom...

26-01-2016 09:55

Zaterdagavond speelde Heren 1 de uitwedstrijd tegen Quick Runners in Huizen. Na maanden hard trainen en een hele eerste seizoenshelft bikkelen vielen de ‘kwartjes’ deze wedstrijd eindelijk op hun plaats bij Heren 1. Binnen de kortste keren stond er dan ook een verschil van meer dan 10 punten op het scorebord. Deze voorsprong werd met goed spel, sterk pass- en snijwerk en een aantal mooie rebounds steeds verder uitgebreid. Uiteindelijk kon met een 64-29 "tussenstand" begonnen worden aan de derde helft.

Grande partita
Coach Pim had na de wedstrijd dan ook een grote glimlach op zijn gezicht: “Ik heb een heleboel mooie dingen gezien vandaag!”. Of zoals Marco, de international in het team, het zei “Quello che una grande partita!”. “Dit was mijn 2e wedstrijd na een lange afwezigheid, maar dit is natuurlijk wel lekker binnenkomen”, gaf Ron aan. “Op deze manier kan ik snel weer in het ritme komen”. Aangestoken door de euforie van de overwinning zorgde Rolph in de 3e helft voor wat extra versnaperingen.

Bitterbal
En zo kwam het dat Jan Wijnand de wedstrijd nog even met een bitterbal in de hand analyseerde: “goed pass-werk, sterke blocks, sublieme rebounds en last but not least goede scores”. Walter gaf tot slot de scheidsrechters nog een pluim, er werd lekker consequent gefloten.
En Jene… die kwam, zag, overwon, en ging op de fiets weer terug van Huizen naar huis.

tekst: Rolph Keune