Het jaar van de U10‏

27-04-2016 21:37

Het seizoen zit erop. De jongens en meisjes van BC Utrecht onder 10 zijn voor het eerst kampioen geworden! 17 April werd de beslissende wedstrijd tegen Jump IJsselstein met maar liefst 61-11 gewonnen, waardoor de laatste wedstrijd tegen de nummer 2, River Triotters, er niet meer toe deed. En dat was maar goed ook. Met de bubbels, vlinders, stress en aanstaande meivakantie in de benen ging die verloren. Het mocht de pret niet drukken, het feest was er niet minder om.

Leuk team
En terecht, want kampioen worden doe je niet in een wedstrijd, dat doe je in een heel seizoen. En in het geval van dit team misschien wel een paar seizoenen, want zo lang spelen een aantal al samen bij BC Utrecht. Vanaf de Basketball'sCool tot aan je eerste kampioenschapsmedaille, uitgereikt door Frank Baldi van alle jeugdzaken bij BC Utrecht. Elke week werden ze een klein beetje beter, tot er uiteindelijk een heel leuk team ontstond, dat niet alleen vooruitgang boekte, maar ook heel veel plezier had samen. Winst of verlies doen er eigenlijk niet eens toe. Des te mooier en meer gegund is deze titel, zodat ze beloond worden voor plezier. Altijd goed.


Helden
Maar laat me de helden even aflopen. Ze hebben tenslotte elk hun eigen bijdrage aan het succes geleverd.
Arthur - Een van de dynamo's van de ploeg. De man met de onuitputtelijke energie en het hoogste stemgeluid uit de Utrechtse sportwereld. Maar belangrijker, een wereldverdediger, die een absolute wil heeft om de bal te hebben. Onbetaalbaar.
Mirko - Een van de spelers die zich geweldig heeft verbeterd dit seizoen. Is rustiger geworden als hij de bal heeft en drukker als hij 'm niet heeft. Goed bezig Mirko!
Coco - De reboundqueen. Staat, soms geassisteerd door Indy, maar meestal als enige meisje tussen al dat testosteron. Maar pakt wel alle hoge ballen en begint ook nog te scoren.... In de gaten houden deze.
Julius - De man die nooit mist of 'mister effectief'. Als Julius schiet, is het raak. Waar de rest toch wel wat puntjes laat lopen, is Julius niet zo van de missers. Dat is zonde van het heen en weer rennen. Toch?
Oscar - De tweede dynamo. De man stopt gewoon niet. Nooit. Nergens. Het gerucht gaat dat ie wel slaapt, maar niemand kan dat bevestigen. Heeft echte liefde voor basketballen, vindt het de mooiste sport ter wereld. De grootste fan in het veld en dat zie je in zijn prestaties. Beter en beter, steeds iets belangrijker. Go Os!
Indy - Was er niet vaak, maar als ze kwam helpen was ze goud waard. Dank Indy, voor je geweldige inzet en je hulp. Je was superbelangrijk voor ons. Tot volgend jaar?
Quinten - De derde dynamo (ja, we hebben er nogal wat....). Mocht basketballen het net niet worden, dan is een debatclub (zie trainingen met zijn vader) of atletiek wellicht een optie. Maar voorlopig is ie onze topscorer, samen met Julius en Abel. Goud waard dus. Onderscheppen, rennen, lay-up, punt. Weer een wedstrijd voorbij.
Bauke - Hier zit de ontspannen noot van de groep. Als er stress is, weet Bauke de zaak snel en vakkundig te ontdooien. Ondertussen basketbalt hij natuurlijk ook, onmisbare schakel in een (om het even welke) kampioensploeg. 

Finn - De 'sjef counter', weet als geen ander de ruimte te vinden bij een uitbraak en is verantwoordelijk voor een aantal van de mooiste (steek)passes die we dit seizoen zagen. Ook veel beter gaan spelen dit seizoen. Mooi dat je lekker blijft basketballen Finnie!!
Abel - Ons geheime wapen. Er waren tegenstanders die hun kleinste man op Abel zetten. Dat duurde meestal maar een periode. Dan was het 10-0 voor ons en had er weer iemand een wijze les geleerd. Fabuleuze balbehandeling, geweldige wil om te winnen en altijd klaar om te klieren of een streek uit te halen. Je hebt een topseizoen gedraaid Abel!
Thomas - En ook onze oude held Thomas heeft ons uit de brand moeten helpen. Altijd goed voor de dribbel en even goed bijkletsen met zijn oude vrienden. Thomas is als Sinterklaas, hij is er maar af en toe, maar het altijd leuk en onvergetelijk...;)

Geweldig seizoen
En zo eindigt een geweldig seizoen, voor spelers, ouders en alle mensen die heel veel tijd steken in het begeleiden en trainen van deze gasten. Het is voor ons een genot om jullie met onze kinderen aan het werk te zien, al jaren. Dank daarvoor. Tot volgend jaar!