It`s Derby Time!!

31-01-2016 12:37

Zaterdagochtend speelden BCU Jongens Onder 14-1 de derby tegen SVO. Na twee verliespartijen tegen de koplopers Almere Pioneers en Sparta Nijkerk een belangrijke wedstrijd voor de heren om weer aan het vertrouwen te werken en om de eerste puntjes na de kerst binnen te halen. Helaas is het SVO die als beste uit de startblokken komt waardoor er al snel een 0-5 tussenstand op het scorebord. Tijd voor de eerste time-out van de wedstrijd! Want de afspraak is: hard verdedigen, druk op de bal, pass-lijnen dicht en goede help geven, maar dat komt er niet uit. Gelukkig wordt dit goed opgepikt en wet SVO in het restant van het kwart nog maar 4 puntjes te maken. BCU laat zien waar ze goed in is. Het afwisselen van bijzonder leuke aanvallen met veel pass-werk en net even minder geluk hebben in de afwerking. Tussenstand na 10 minuten 8-9.

Scherp
In de tweede periode begint SVO weer sterk. Door sterke drives lopen we uit naar een 19-12 voorsprong. Waardoor de coach van BCU wel moet vluchten in een time-out. Het "moet" beter en scherper en gelukkig lt BCU zien dat het beter kàn. De verdediging wordt aangescherpt, er wordt beter gespeeld in de transitie en BCU eindigt de tweede periode met een 10-0 run en dus met een 22-19 voorsprong.

Winst
Na de pauze gaat BCU verder met goed verdedigen, de drives van SVO zo vroeg mogelijk stoppen, zo min mogelijk ballen weggeven in de aanval en daarnaast lekker blijven scoren. Uiteindelijk wordt de wedstrijd afgesloten na twee periodes met 19-12 en 21-13 scores en dus een 62-44 eindstand.  Na twee verliespartijen dus eindelijk de eerste winst na de kerst voor de heren van BCU.

En nee, het was niet de beste wedstrijd van het seizoen, de pasjes kunnen beter, die drives moeten we eerder stoppen, we gebruiken nog teveel onze handjes en een rebound meer en een turnover minder zou fijn zijn maar wat is het heerlijk om de heren over het veld te zien vliegen, te zien strijden om elke bal, stapjes makend in hun basketballontwikelling!! En... en...  wat is er mooier dan dat als de coach in de time-out een spelletje uittekent, dit semi-vlekkeloos wordt uitgevoerd en langste man van het veld zijn eerste drietje uit zijn carrière raakt knalt......

Volgende wedstrijd: Zaterdag 6 februari 1500 Shooters uit

 

(tekst: Pim Beerling)