Jongens onder 14-2 sterk uit de winterslaap

13-01-2015 08:20

BCU Jongens onder 14-2 speelde zaterdag 10 januari de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegenstander: Blue Arrows. Voor de heren een frisse start in een nieuwe competitie. De wedstrijden voor de winterstop (in de vierde klasse) lieten al veel strijdlust zien. Alle spelers werkten hard. Er waren vaak mooie acties. Elke keer werd weer opgemerkt “wat zijn de jongens van de tegenstander toch groot”. Maar er was vooral veel plezier. Ook langs het veld bij de altijd in grote aantallen aanwezige ouders en andere familieleden. Het plezier dat toeneemt doordat het team in de laatste 4 wedstrijden een echte eindsprint inzette. Met 3 overwinningen lieten de mannen van U14-2  zien dat ze in de derde klasse hun mannetje kunnen staan.

Lengte
Met Blue Arrows vinden de spelers weer een team op het veld met veel lengte en een goede coach. Ze kunnen hun borst nat maken! Met veel inzet, een half court defence en plezier wordt gestart aan de wedstrijd. De eerste periode kenmerkt zich door een aantal mooie acties en vooral goed samenspel. Hierdoor weten de heren al snel een gaatje te slaan. Ook blijkt dat goed en strak verdedigen helpt om als ploeg de bal weer sneller in bezit te krijgen. Tussenstand na de eerste periode 12-4. In de tweede periode wordt er nog meer gas gegeven en weten niet minder dan 5 verschillende heren te scoren. Al met kan in de rust worden teruggekeken op een sterke eerste helft. Een voorsprong van 30-15, niemand in foutenlast, geen blessures, goed spel en 9 blije gezichten op de bank.

Zo doorgaan én plezier hebben
De opdracht voor de tweede helft is dan ook duidelijk. Doorgaan met het spel, goed blijven verdedigen, plezier hebben en proberen om de vrije man te zien en goed samen te spelen. Het is begin is wat stroef. De vrije man wordt niet gevonden, er wordt niet goed gekeken en de passjes zijn slordig. Pas vanaf de achtste minuut begint het weer beter te lopen en wordt de periode met een 10-0 run afgesloten.
Over de laatste periode kunnen we kort zijn. Die kon beter! Net even te slordig met balbezit omgaan, niet goed verdedigen maar ook een tegenstander die nog even laat zien dat ook deze spelers weten hoe een balletje door het netje moet. Eindstand 50-39 voor BC Utrecht.
Al met al een goede wedstrijd van de heren. 40 minuten strijd, mooie acties, goed samenspel, soms ook wat slordig of gewoon even niet scherp maar al met al een wedstrijd waarop begeleiding en staff met veel plezier en zeker met trots op terug kijken. Komende wedstrijd: Quick Runners-uit. De gepromoveerde runner-up van de 4de klasse, dus deze week hard trainen en zaterdag weer aan de slag.

Tekst: Pim Beerling