JU14-1 tegen New Stars: rommelige start, heerlijke tweede helft

18-11-2015 13:31

BCU JU14-1 heeft op zaterdag 14 november 2015 een leuke wedstrijd gespeeld en natuurlijk weer gewonnen. Hij was vooral super om naar te kijken. Ze hadden het in de 1ste helft wel moeilijk met hun tegenstander New Stars (Nieuwegein). Veel ballen kwamen niet aan en ze hadden te veel balverlies waardoor de spelers van New Stars makkelijk mee konden. Tijmen en Astor hadden het scorend vermogen in de eerste helft. Juma gooide er mooie ballen in. Michel maakte prachtige lay ups. Maar verdedigend zat het niet helemaal vast. De New Stars guard kon 4x vrij door het midden lopen en scoren.
 

Stabiliteit
In de tweede helft was dat anders. Doordat we twee half-zieke spelers en een geblesseerde speler hadden, viel Dulguun in. Hij bracht wat meer stabiliteit in het team en daarmee was het over voor New Stars. In de rust stonden we 26-27 achter, na het 3de kwart stond het ineens 41-32. De eindstand was 65-32. De verdediging stond stevig en we bleven de hele 2de helft staan zoals het hoort. NIEMAND MAG ERDOOR! New Stars probeerde het nog wel maar elke actie eindigde in ons voordeel. Top gespeeld jongens.

Werken aan finish
We moeten met het team nog wel werken aan de beetje slome start en aan de ‘finish’. Als we de afwerking beter hadden gedaan en we 80% (80% is ook wel heel erg veel maar dan kan ik in ieder geval zeggen dat iemand van bcu naar de NBA gaat, toch???) hadden geraakt denk ik dat we de 100 hadden aan getikt. Maar daar hebben de spelers 2 hele goede coaches voor die ervoor gaan zorgen dat dat helemaal goed gaat komen.
Ik moet dan ook wel zeggen dat de defence echt supergoed was. Ik heb meerdere goede steals gezien. Joost, Pjotr en Nils die maar bleven beasten met steals, elke bal was van hen. Tijmen, Dulguun en Sem met de blocks. We hebben niet heel veel op snelheid gespeeld maar op teamspirit en dat was superleuk om naar te kijken.

GOED GEWONNEN GUYS!!!

 

(Verslag: Assistent-coach Stefan Bos en op de foto: coach Pim Beerling)