Mannen van XU10 goed uit de startblokken

20-01-2015 18:10

Zondag 18 januari om 13.15 uur speelden de jongste leden van onze club voor het eerst in hun nieuw ingedeelde competitie. In de Galgenwaard tegen een bekend team, de Blue Arrows. Na de peptalk van Eline gingen de mannen van start. Maar de tegenstanders schoten alles raak, niet alleen vanuit de bucket, maar ook onmogelijke ballen van buiten de bucket.
We waren blij dat die schoten (nog) niet voor 3 punten tellen. En met heel enthousiaste ouders van Blue Arrows op de tribunes, klonk er veel applaus en gejoel, en ooh's, en aah's. Halverwege het eerste kwart stond het 1-8. oeps.
Even goed naar Eline luisteren: Beter verdedigen, en veel overspelen. En dat hielp, soms zagen we Thomas in z'n eentje een fastbreak rennen maar er waren ook leuke aanvallen over vijf schijven. Stand eerste periode:  7-8. Dat ziet er al beter uit.
In de volgende periode bleek dat er over en weer goed verdedigd werd: hard gewerkt, veel gerend, weinig scores. Bij het volgende rustmoment stond het 10-10.
Vlak voor de rust wilden de mannen er nog even tegenaan. Finn stond prima te verdedigen, vooral als er weer iemand langs de lijn wilde dribbelen.
Quint pakte aan beide kanten veel rebounds. Julius veroverde ballen van de tegenstanders, links en rechts, hier en daar. Quinten scoorde in de bucket en na lange fastbreaks, Thomas leek zijn layups niet meer te kunnen missen. En Pepijn? Die is het rustpunt in onze aanval. Je kunt altijd de bal bij hem kwijt, en hij dribbelt en passt die bal steeds vooruit. De mannen gingen rusten, en daar waren ze wel aan toe, met een 22-10 stand.
 
Maar er werd te vroeg gejuichd, de tegenstanders kwamen heel goed uit de kleedkamers weer het veld op. In de time-out van het derde kwart stond het 22-20.
De instructies van Eline werkten weer heel goed. Na het derde kwart zag het er met 32-20 toch weer beter uit. In laatste kwart scoorden bij ons Thomas en Quinten nog uit de breaks, Finn van buiten de bucket en Quint en Pepijn onder het bord. En de tegenstanders soms ook, maar niet zo veel.
Met de eindstand van 42-25 waren we dik tevreden. Terwijl de jongens zich aan het omkleden waren, zaten de coaches nog na te genieten op de spelersbank.
De jongens zijn zo enthousiast ...

Tekst: Jeroen Volkers