MU14-2 op de goede weg

14-10-2014 11:54

De vierde wedstrijd van MU14-2 begon zaterdag 11 september in alle vroegte in Wijk bij Duurstede. De tegenstander? Bourgondie. In de eerste drie wedstrijden heeft dit team dat voor het eerste jaar U14 speelt al laten zien over vechtlust te beschikken. Hoewel ze vaak in lengte en breedte stevig onderdoen voor de tegenpartij, doen ze dat niet in basketbalkwaliteiten. De eerste drie wedstrijden zijn met kleine verschillen verloren. En elke wedstrijd zijn de jongens weer gegroeid.
Net als BC Utrecht had Bourgondie nog geen enkele overwinning geboekt. De tegenstander beschikte over een paar boomlange vrouwen. Een mooie uitdaging voor de jonge spelers van BC Utrecht. De boodschap van coach Pim Beerling was simpel: goed verdedigen, goed samenspelen en plezier hebben. Daar is vanaf het eerste moment aan gewerkt. De tegenstander werd direct onder druk gezet en dat leidde tot mooie scores. In hun enthousiasme vergaten de Utrechters soms om de verdediging dicht te houden waardoor Bourgondie er met snelle breaks uit kon komen. Toch was het gat dat Utrecht kon slaan al direct aanzienlijk. De eerste periode werd afgesloten met 12-16 in het voordeel van BC Utrecht.
In de tweede periode wordt de verdediging serieus aangepakt: die is fel en begint meteen al op de aanvalshelft. Door het grote aantal steals loopt verder uit. Bourgondie blijft niet achter en weet met breaks en het overwicht in lengte bij de rebound toch nog tot scoren te komen. Ruststand 20-52. In de tweede helft weet Utrecht behendig gebruik te maken van de kwaliteiten. Er worden mooie assists gegeven, de bal gaat er niet altijd in, maar het enthousiasme is er niet minder om. Derde periode: 34-78.
Door sterk te blijven verdedigen kon BC Utrecht Bourgondie in de laatste periode goed indammen. De tegenstander haalde in deze fase van de wedstrijd nog maar een paar keer de basket terwijl onze jongens bleven scoren. Eindstand 44-98.
Deze overwinning smaakt naar meer. De wedstrijd maakt ook duidelijk dat er nog veel te leren is. De keuze van het schot, goed boxen, niet springen in de verdediging en eerst goed kijken en dan passen. Nog belangrijker én een goede basis voor zo'n jong team: alle jongens willen heel graag hard voor elkaar werken, de volle 40 minuten lang. Ze kunnen verdedigen met overgeve, ze spelen samen als een team en ze hebben vooral heel veel plezier. Een team met veel potentie.