Oefenpot van JU14-1 tegen Pluto Wageningen

06-09-2015 12:56

BC Utrecht JU-14-1 speelde zaterdag 5 september de tweede oefenwedstrijd van het seizoen tegen Pluto uit Wageningen. En er waren zowaar twee tegenstanders voor de heren: de wekker die om half acht ging én Pluto, een onbekende tegenstander uit een andere afdeling. De wedstrijd tegen Pluto betekende het officiële debuut van Asthor Bjornsson de nieuwe IJslandse aanwinst bij de Utrechtse JU14-1. Daarnaast maakte Joost Poels na veel blessureleed weer zijn rentree in de kleuren van BCU. De kleuren die met dank aan Wiz Khalifa voor de wedstrijd nog even door de boxen knalde.

Wennen
Wat volgt is een spannende wedstrijd maar helaas niet altijd even goede wedstrijd. Beide teams moeten nog duidelijk nog wennen aan een hoger tempo en nieuwe samenstelling. De heren laten zien dat ze nog steeds goed kunnen verdedigen, lekkere breakjes kunnen lopen en dat ze weten waar het netje hangt. Maar ze laten ook zien dat als het even niet zo scherp gaat de tegenstander de bal makkelijk kan onderscheppen,  kansen krijgt voor een break of dat de pass soms eerder uit gaat dan aankomen bij een medespeler. Met andere woorden een meer dan nuttige oefenwedstrijd!

Overwinning
Uiteindelijk wordt me veel strijd een zwaar bevochten 45-42 overwinning binnen gehaald. Een uitslag die met iets meer scherpte veel groter had kunnen uitvallen maar goed als Pluto ook zijn TO`s had beperkt en meer kansen had verzilverd, al was het alleen maar het buzzer-beatende-drietje dat maar net mis ging, dan had het dubbeltje zomaar de andere op kunnen vallen. Wat in ieder geval fijn was dat het Wageningse familielid van Manolo zich verslapen had en door de spanning al weer snel vergat om op zijn trommel te slaan.
Als laatste nog een woord van dank voor de gastheren die alles rond de wedstrijd regelden en zelfs na wedstrijd een drankje voor de heren hadden klaar staan.