Pass 'm door: Marre XU10

01-02-2014 22:45

Wat ik leuk vind is de bal afpakken van de tegenstander
In Pass 'm door! wordt een BCU-lid geïnterviewd. Daarna mag deze basketballer de bal doorpassen naar een ander lid en een vraag voor hem of haar verzinnen. Deze keer… Marre Kits Nieuwekamp uit XU10!

Hoe lang speel je al basketball en hoe ben je bij BC Utrecht gekomen?
Volgens mij al 4 of 5 jaar. Siebe (mijn broer) ging op basketball en ik trainde dan wel eens mee met zijn team. Ik was altijd als laatste klaar bij het warmlopen en de trainer zei dan: 'Ga maar gewoon lekker rennen.' Ik kon het wel redelijk bijhouden, maar het was wel lastig. Ik vind leuk aan BC Utrecht dat je na een jaartje de meeste mensen kent.

Waar sta je het liefst in het veld?
Het liefst wil ik de bal opdribbelen. Ik ben forward of guard, al zijn er bij onze wedstrijden nog niet echt vaste plaatsen.

Wat vind je het leukste van basketball?
Ik vind het samenspelen erg leuk en tips geven aan elkaar, maar niet op een vervelende manier zoals met elkaar bemoeien. Ik zit met Manon (Bos) al lang in een team. We weten daardoor van elkaar hoe we spelen, dat is leuk en handig tijdens wedstrijden. Wat ik ook leuk vind is de bal afpakken van de tegenstander. Als de tegenstander fel is, ben ik wat minder fel en neem ik wat afstand. Maar als de tegenstander minder fel is, wil ik altijd de bal afpakken en dat lukt dan ook vaak. Schieten doe ik nog niet zo veel, vaker loop ik lay-ups om te scoren.

Wat is je droom?
Het liefst zou ik heel erg goed worden in basketball. Bijvoorbeeld topbasketballer bij UBALL. Zingen is ook een grote hobby, dat doe ik graag thuis. Misschien kan ik daar later ook nog wat mee doen. Ik zit niet op zangles of zo, ben druk genoeg met basketball, maar ik vind het wel heel leuk om te doen.

 Wie is je grote voorbeeld?
Mijn broer Siebe, die speelt in het topklasse team en in XU12-2. Soms krijg ik wel tips van hem. Maar als ik in een niet zo goede bui ben, heb ik er geen zin in dat hij zich met me bemoeit. Ik kan veel leren van hem, zoals stevig staan en sterk zijn in het veld. Siebe is erg snel en kan hoog springen, dat zou ik ook wel willen kunnen.

De vraag van Othieno voor jou was: waarom heb je voor basketball gekozen en niet voor ballet?
Basketball is een teamsport, waarbij je veel kunt bewegen en rennen. Daar hou ik van. Bij ballet kun je niet echt samenspelen en veel rennen. Ballet is dus niet echt wat voor mij.

Wie wil je dat de volgende keer geïnterviewd wordt en wat is jouw vraag aan haar of hem?
De tante van een teamgenootje van mij, Roos, is Fleur van Eeden uit Dames 2. Ik zou wel willen weten waarom ze voor basketball heeft gekozen en wat ze er leuk aan vindt. Ook zou ik wel willen weten wat ze leuk vindt aan scheidsrechteren, want dat doet ze ook.