Succesvolle safari JU14-2

29-01-2015 09:37

In een weekend geteisterd door sneeuw, ijzel, kou mochten de heren van BC Utrecht JU14-2 langs bij OSM in sporthal Safari in Maarssen. Een bijzondere wedstrijd omdat door de afwezigheid van enkele spelers Michel zijn debuut maakte in het team. Het was een geslaagd debuut! Net als in de eerder wedstrijden in 2015 speelden de Heren 3 goede kwarten en een minder kwart. Gelukkig werd gestart met een goed kwart.
Altijd lekker om met 9:56 op de klok al met 2-0 voor te staan. De rest van het kwart werd vanuit een goede verdediging met mooie steals een aantal breaks opgezet die vakkundig werden afgerond. Met een 24-4 kon er dus relaxed begonnen worden aan het tweede kwart. Gewoon lekker door ballen, volle bak aanval, verdedigen kan wat minder wat we zijn er toch al.......of toch niet..... Want OSM laat zien dat ook zij kunnen basketballen, ook zij weten een drive te maken, ook zij weten iemand vrij te zetten onder de basket. Als je dat koppelt aan onhandig afwerken, net te hard tegen het bord dan is de schade nog beperkt. Periode stand 8-6 voor OSM.
De boodschap in de pauze is dan ook duidelijk. We moeten weer scherper gaan ballen, druk op bal, passline dicht en vooral veel meer rust in de afwerking.
En het lijkt er op dat de heren dit aardig in de oren hebben geknoopt. De tweede helft worden de guards van OSM meerdere keren gestript van de bal, worden passes onderschept en wordt de bal na mooie drives en passwerk door het netje gegooid. En dat laatste niet als in de tweede periode met geweld maar juist met rust, goed kijken en soms met een mooie fake erbij. Score in het tweede helft 9-44 voor BCU, eindstand OSM - BCU 21-74.
Net als na de vorige wedstrijd kan geconstateerd worden dat heren bezig met een goede reeks, nu alweer 5 overwinningen op rij. Strijd, inzet en plezier zijn woorden die heel goed passen bij het team. Maar kort daarachter komt ook 'wisselvallig'. Wisselvallig in de manier van afwerken, in de scherpte bij het verdedigen en in de focus. De komende tijd dus weer aandachtspunten genoeg voor bij het trainen. De volgende wedstrijd is tegen BZ. De ongeslagen kampioen uit de vierde klasse.

 

Verslag: Pim Beerling