Tegen Bourgondië wakker in het vierde kwart

16-04-2015 17:24

Afgelopen zaterdag speelden de heren van BC Utrecht 14-2 alweer voor de derde keer tegen bv Bourgondie. Voor spelers, staf, chauffeurs en supporters betekende dit dus weer voor dag en dauw opstaan om op tijd aan de start van de wedstrijd te staan. En dat was te merken. Enkele spelers hadden bij aanvang nog de slaap in de ogen, een enkeling zat zelfs nog in de auto en meerdere toeschouwers zaten in de Albert Heijn voor de benodigde cafeine.
Dat binnen 4 seconden al bijna terugspelen werd gemaakt was dan ook niet verrassend, dat de goed leidende scheidsrechters vaak konden fluiten voor lopen was misschien niet verrassend maar wel vervelend en dat we de lange dame van Bourgondie de kans gaven om haar record aan blocks te verbeteren was gewoon niet slim. Het mooie aan de Heren die dit jaar in Onder 14-2 spelen is echter dat ze gretig zijn in het spel maar ook gretig zijn om te leren. Het was dan ook goed om te zien dat steeds meer en slimmer werd gespeeld. Niet meer de één-tegen-één tegen de lange dame maar juist samenwerken, goed passen en een teamgenoot laten scoren. Uiteindelijk konden de Heren met een 21-37 tussenstand naar de kleedkamer.

Over het derde kwart wordt verder niet gesproken.

Over het vierde kwart des te meer. Eindelijk was iedereen wakker!! Na enkele woorden van de bank begon het team weer vol goede moed, spirit, energie en vooral een stevige full court press aan het vierde kwart. De acht Heren wisten hierbij gebruik te maken van de vermoeidheid die bij de zes spelers van Bourgondie steeds meer boven kwam drijven. Met een goede press werd vaak de bal gewonnen waarop makkelijke scores volgden en als het niet direct lukt werd overgeschakeld op een goede teamaanval waarbij met goed samenspel goede schotkansen werden afgedwongen. Periode stand 8-34. Het is goed te zien dat in deze periode 6 van de 8 Heren weten te scoren, iedereen zich helemaal inzet in de verdediging maar er ook wordt goed gelopen waardoor teamgenoten vrij komen met andere woorden U14-2 laat zien dat Basketball een teamsport is en dat is zeker de complimenten waard.  Daarnaast is mooi om te zien dat de teamaanval steeds meer tot ontwikkeling komt. Daar waar eerdere wedstrijden de aanval na een of twee passes stokte wordt er nu gepasst tot er iemand vrij staat.

Al me al kan teruggekeken op een goede wedstrijd tussen twee teams die van begin tot aan het eind op een positieve manier willen basketballen, een wedstrijd met twee scheidsrechters die goed fluiten, een wedstrijd met goed publiek en een wedstrijd met een eindstand: BV Bourgondie - BC Utrecht 40-84

---------------------
Graag zouden de begeleiding van BC Utrecht U14-2, en wij denken ook de spelers,  onze eigen Titus Kaars Sijpesteijn willen feliciteren met kampioenschap dat hij heeft behaalt als speler van Uball U12. Na een lang seizoen heeft Uball U12 in de landelijke 2de divisie, de hoogste klasse in deze leeftijdsklasse in Nederland, het kampioenschap behaald. In de alles beslissende wedstrijd werd de Basketball Academie Limburg verslagen. Voor een verslag van deze wedstrijd kunt U terecht op