Toernooiwinst MU16-1: Sterke start

05-09-2016 08:50

Zondag 4 september startte het seizoen voor BC Utrecht Heren Onder 16 echt. Na een aantal zware trainingsweken kon op het het Seizoen Starttoernooi in Amersfoort geproefd worden van het echte werk.

Nieuwe tegenstanders
Nieuwe grotere tegenstanders, de zone-aanval maar ook: hoe werkt het nu allemaal met het nieuwe team, hoe spelen we samen, hoe lopen de spelletjes nu met een echte tegenstander enzovoorts. Uiteindelijk kon alles getest worden tegen BCE, VBV, Blue Drakes en BV Hoofddorp. De nieuwe zone-aanval, de half-court press, de full-court press, de reguliere aanval maar ook het samenspel, de ijshockey-wissel en de frikadellen.

Missie geslaagd
En voor de eerste keer met echte tegenstanders liep dat helemaal niet slecht en dus was wat dat betreft missie geslaagd. En dat met vier uit vier overwinningen uiteindelijk ook nog de cup met de grotere oren mee naar huis genomen mocht worden was natuurlijk een mooie bonus. Het team bedankt de organisatie voor het leuke toernooi en alle familie op de tribune voor de support! Komend weekend het openingstoernooi van Sporthal Lunetten. Dan zijn de tegenstanders beter, bekender en zal het gaat om de lokale eer, maar BC Utrecht is er klaar voor.

Andere teams
Naast de Heren Onder 16 is tijdens het Seizoen Start toernooi in diverse andere leeftijdscategorieën gespeeld. Cangeroes Dames onder 14-1 en onder 16-1, teams waarin meerdere oud-BCU-meiden spelen, wisten ook met veel succes deel te nemen. 16-1 behaalde zondag een tweede plaats en 14-1 eindigde zaterdag op de eerste plaats. Het lijkt er dan ook dat de eerste verbouwing in de sporthal Lunetten zal bestaan uit het plaatsen van een mooie, waarschijnlijk grote, prijzenkast.
 

Op de foto: een groot deel van MU16.