Valentijnsdag: samen met vluchtelingen basketballen

28-01-2016 10:04

Op Kanaleneiland (Amerikalaan) worden tijdelijk vluchtelingen opgevangen. Deze mensen hebben alles achter zich gelaten en moeten lang wachten voordat ze zekerheid hebben over hun verblijf in Nederland of elders. Om de sleur van het wachten te doorbreken, is BC Utrecht's Brigitta Schutgens bezig met de organisatie van een leuke sportieve middag op 14 februari 2016 VALENTIJNSDAG vanaf 14.30 uur. Daarvoor is veel hulp nodig. Inmiddels heeft de gemeente Utrecht sporthal Nieuw Welgelegen gratis beschikbaar gesteld. Mensen van VSU en 'Welkom in Utrecht' helpen mee, maar er is meer nodig.

Oproep
Daarom een oproep aan alle leden van BC Utrecht én anderen die dit een leuk initiatief vinden om mee te doen.
Het enige waar een vrijwilliger aan moet voldoen is dat hij/zij de Engels taal spreekt. Helemaal fantastisch zou het zijn als er zich vrijwilligers melden die Arabisch spreken.

Wie en wat is er nodig?
De volgende vrijwilligers zijn er nodig (aantallen die minimaal nodig zijn staan erachter:
1.       Coaches en trainers (4 personen)
2.       Begeleiders: meelopen van de Amerikalaan naar de sporthal en weer terug (20 minuten enkele reis lopen) (10 personen)
3.       Begeleiders rondom het veld. (minimaal 10 personen)
4.       Supporters/spelers die eventueel mee willen spelen als dat nodig blijkt te zijn (vanaf 10-20 personen maar meer is leuker!)
5.       Arabisch sprekende vrijwilligers om te tolken (wie o wie?)
6.       Sponsors; in de vorm van een versnapering als fruit, water, sap, koek, basketballen etc. (minimaal 10 personen voor diverse zaken)
 
Het idee van deze middag is dat er eerst op twee velden getraind wordt met aansluitend een of meerdere wedstrijdjes. Uiteraard bepalen de coaches en trainers het programma. Het geheel mag maximaal 3 uur duren, exclusief het ophalen en wegbrengen.

Meer info
Doe allemaal mee! Laat zien dat BC Utrecht een vereniging is die middenin de maatschappij staat!
Heb je vragen? Wil je je meteen aanmelden? Dat kan allemaal bij Brigitta Schutgens via mailadres b.schutgens@outlook.com