Verlies en toch winst voor BCU mannen U14-2

09-03-2015 08:33

Afgelopen zaterdag speelden de heren U14-2 tegen BZ`72. Gezien de eerste wedstrijd zou het een pittige return worden. Een wedstrijd die door veel spelers was beschreven als de mooiste van hun leven en dat over een wedstrijd die verloren werd! BZ is een groot, lang en fysiek sterk team dat helemaal is ingespeeld om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken. Voor de kleinere spelers van BCU zowaar een echte uitdaging.
Mooi is dan ook te zien dat volledig zonder schroom wordt begonnen aan de wedstrijd. Veel inzet in de verdediging, de lange man wordt veel van de bal gehouden, de aanval wordt uitgeprobeerd en wanneer nodig wordt er met scherp van buiten geschoten. De eerste periode wordt met een 18-11 voorsprong afgesloten.
In de tweede en derde periode krijgt BZ meer controle over de wedstrijd. De kaart "Lange Man" wordt met verve gespeeld. Menig rebound wordt door nr. 15 gepakt en vakkundig door het netje gewerkt. BCU heeft duidelijk moeite om deze lengte uit de buurt van de basket af te houden. In de aanval is het ook allemaal wat stroever. De schoten vallen niet, inside wordt in het woud van lange de lange benen en armen niet altijd de slimste keuzes gemaakt. Uiteindelijk gaan 4-15 en 4-11 als periodestanden de boeken in. Niet de scores die waren als gehoopt, het spel loopt niet optimaal maar de werklust, de inzet en de wil om samen de aanval te spelen zijn er nog steeds.

Maar waar een wil is is een weg en "It ain't over till the fat lady sings". Dus de boodschap is duidelijk als we wat willen maken van deze wedstrijd moet er vanaf de eerste seconde van de vierde periode weer met volle energie worden gespeeld. Dat betekent meer druk op de bal, passen, lijnen goed dicht, goede help geven, behalve als je nr. 15 verdedigt, als we de bal stelen gaan we snel naar de basket voor een open lay-up en als dat niet lukt gaan we met zijn allen onze aanval spelen: passen en snijden. Het kwart dat volgt is er één om van te smullen. De heren laten echt zien dat ze niet bang zijn om heel erg hard te werken, met zijn allen te verdedigen, gaan voor rebounds... ook als je 2 koppen kleiner bent, ballen stelen, lay-ups afwerken, goede schotkeuzes maar ook goed teamspel in de aanval, er wordt gepasst en er wordt gesneden als of het een lieve lust is. Heerlijk..............en dat we uiteindelijk dan 3 punten te kort komen kan de coaches dan eigenlijk maar heel weinig schelen.

Deze wedstrijd hebben de heren laten zien dat ze stappen maken, stappen maken in het samenspelen als team, het individueel verdedigen, het verdedigen als team, het spelen van een aanval als team en meer. Gelukkig kan er ook nog een heleboel beter maar goed daar gaan de heren de komende tijd gewoon lekker op trainen. Volgende wedstrijd: zondag 15 maart om 16.15 tegen OSM thuis in Galgenwaard. Kom kijken, als je van basketbal houdt.