Let's go Utrecht

05-01-2014 11:24

Weer een geweldig toernooi in Lund!
Wekenlang hadden de jongens en meid er naartoe geleefd: het toernooi in Lund, Zweden.
Van het XU12-1 team zijn meegegaan: Siebe, Othieno, Laurens, Harit, Kim, Jurre, Youri en Sam.
En van de JU14: Raven, Stefan, Finn en Quinten.

Op 1 januari was het dan eindelijk zo ver.

Rond 9 uur vertrokken ze in de bus, samen met de teams van UBALL, Red Stars en de dames van Cangeroes richting Lund in Zweden.
Na een lange reis komt de bus ’s avonds om 20.15u aan bij de school waar alle deelnemers uit onze bus stappen.
Ieder team heeft een lokaal tot zijn beschikking. Niet lang daarna zijn alle vertrekken klaar voor de nacht.

Op 2 januari zijn de eerste wedstrijden van de poule.
Alle dagen gaan de jongens met de bus onder begeleiding van Arne, assistent coach Richard (de vader van Quinten) en een extra ouder (Ine, Renard en Gaby) van sporthal naar sporthal. Dit is op zich al een hele ervaring voor hen.
De XU12 speelt in de poule tegen Zweden, Duitsland en Denemarken. Al deze wedstrijden worden gewonnen en hiermee zijn ze poulewinnaar wat betekent dat ze doorgaan naar de kwartfinale op zaterdag 4 januari.
De kwartfinale wordt gespeeld tegen een ander team uit Zweden. Onder grote aanmoediging van ouders en UBALL spelers winnen ze boven verwachting ook deze wedstrijd! De jongens onder 12 dus door naar de halve finale.

De jongens onder 14 hebben minder geluk.
Hun poule bestaat uit erg sterke en grote tegenstanders: Denemarken, Zweden en Berlijn.
Met de aanvulling van spelers uit het U12 team is het team helaas niet opgewassen tegen de sterke tegenstanders en ze eindigen als laatste in de poule. Tot op de laatste minuut hebben de jongens zich niet laten kennen en alles gegeven wat ze in zich hadden. Ze hebben zelfs ondersteuning gekregen van een hockeyspeler, jawel Maikel van Buunen heeft na 7 jaar als toeschouwer mee te zijn geweest, deze keer minuten gemaakt in Lund! Bedankt Maikel dat jij onze JU14 wilde helpen en dat je dan ook nog topscoorder mag worden is een wereldprestatie!

Op 4 januari speelde de U12 hun halve finale tegen Luebeck Lynx uit Duitsland. Na twee periodes van 6 minuten staat het nagenoeg gelijk.
Hierna lopen de sterke tegenstanders uit. Met de spanning, vermoeidheid en een aantal discutabele beslissingen van de scheids wordt de afstand te groot om weer in te lopen en verliezen de jongens met een eindstand van 53-28. Trots mogen ze zijn op alle behaalde resultaten van de boven verwachte prestaties. Luebeck is de uiteindelijke winnaar geworden van het toernooi!

Ze hebben een hoop gezien, geleerd en zijn hiermee weer een levenservaring rijker.

De laatste dag is het vroeg opstaan voor de groep want ja, de spullen moeten allemaal worden ingepakt en het lokaal moet worden opgeruimd. En onder begeleiding van ouders hebben de jongens dat prima gedaan!
Daarna is een aantal vertrokken naar NL met de ouders en is de rest op pad gegaan om een aantal UBALL teams aan te moedigen die nog in halve finales verwikkeld waren. Uiteindelijk winnen de MU15 (met Kim) en de JU18 de B-finale; een mooie afsluiting van een prachtig toernooi!

Op 5 januari vertrekt de bus rond 16.00 uur weer richting NL.
Moe maar voldaan ontvangen we alle spelers in de nacht van zondag op maandag rond 03.40 weer bij het Galgenwaard stadium.

En hebben ze genoten?? JAA!!!
Zouden ze weer willen?? JAA!!!

(Ook alle ouders zijn een ervaring rijker. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze hun kind een paar dagen in handen van ander hebben gegeven.)

Kijk voor meer foto's in het album op Facebook of klik op onderstaande links